Binance Staking Nedir, Nasıl Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Binance staking, kripto varlıkların günlük, haftalık veya aylık dönemlerde kullanıcılarına pasif gelir elde etmelerini sağlayan bedava coin kazanma yöntemidir.

Kripto stake etmenin birçok yönden avantajı bulunur. Bu avantajların en başında ise piyasanın hareketli ya da durgun olmasına bakılmaksızın, varlıklarını stake eden kullanıcının para kazanmasıdır. Herhangi bir risk almaya gerek kalmadan para kazanmak, elbette her kripto yatırımcısının işine gelir…

Staking (Coin Kilitleme) Nedir?

“Staking” kelimesi, İngilizce bir kelime olup Türkçe karşılığı “Kilitlemek” anlamına gelir. Kripto stake etme bir kripto para zincirinin operasyonlarını desteklemek için kripto paralarınızı cüzdanınızda belirli süre kilitleyip herhangi bir alım-satım ya da çekim işlemi yapmadan beklemeye denir.

Binance staking, kullanıcılarına pasif gelir sağlamak amacı ile kurulmuş bir platformdur. Tabi ki avantajları olduğu kadar dezavantajı da var.

Örneğin, Binance’da BTC stake ettiniz ve piyasa düşmeye başladı. Bu durumda siz BTC kazanmaya devam edersiniz ancak kazandığınız BTC’nin değeri düşük olacaktır.

Aslında bu bir dezavantajdan ziyade risk almadır. Çünkü fiyat düşse bile kullanıcı BTC kazanmaya devam eder. Fiyatı yükseldiğinde, kazandığı Bitcoin’lerin de fiyatı yükseleceği için her açıdan karda olduğunu söyleyebiliriz.

Binance Staking ile Nasıl Para Kazanılır?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi kripto stake etme, pasif gelir elde etme modelidir. Kripto para staking işlemlerinde birçok kripto para stake işlemini destekler ve kazanç oranları seçilen coine bağlıdır. Bazı kripto paralar stake edildiğinde yüzde 200-300 oranlarında kazanç elde etmek de mümkündür.

Değişken kripto paraları stake etmenin dezavantajı, fiyatların oynak olması ve sürekli olarak değişkenlik yaşamasıdır. Bu durum, stake edilen coinin düşmesine karşın, varlığın da düşmesine neden olur.

Binance staking ile para kazanmanın en garantili yolu stable coinleri stake etmektir. USDT, BUSD, USDC gibi fiyatları her zaman 1 Amerikan Doları ile eş değer olan coinleri stake etmek, garanti kazanç sağlar. Yani risk almak istemeyenler için güzel bir alternatiftir.

Staking Çalışma Mantığı Nedir?

Bir kripto parayı stake ettiğinizde, aslında herhangi bir şey kaybetmezsiniz. Yani kripto para yine sizindir. Buradaki asıl temel mantık, USDT stake ettiğinizde, siz aslında USDT blok zincirini desteklersiniz yani ayakta durmasına katkıda bulunursunuz. Buna karşın da yeni çıkartılan USDT’lerden stake ettiğiniz tutar oranında size ödül verilir.

Proof of Stake (PoS) algoritması da bununla aynı şekilde çalışmaktadır.

Kripto paralar, iki farklı şekilde üretilirler. Bunlardan biri geleneksel olan Proof of Work (iş kanıtı-PoW) algoritmasıdır ki bu algoritmaya bağlı olarak çalışan coinlerin sayısı çok azdır. Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash gibi geleneksel kripto paralar Proof of Work algoritması kullanarak çalışır.

Madencilik olarak da adlandırılan PoW algoritması hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Diğer bir kripto para üretme şekli de Proof of Stake (Hisse kanıtı-PoS) algoritmasıdır. Staking de tam olarak budur.

Kripto paralar henüz listelenmeden önce ön satışta iken ya da listelendikten sonra staking edilen coinlerden ise kullanıcı, günlük, haftalık ya da aylık şeklinde kripto parayı stake eder yani blockchain ağını destekler ve bunun karşılığında yeni çıkan coinden ödül kazanır.

Binance Staking Faiz mi?

Pasif gelir elde etme modeli olarak da değerlendirilebilen Binance Staking ile kripto faizi farklı şeylerdir. Kullanıcılar zaman zaman iki kavramı birbiri ile karıştırmaktadır. Kripto faizi “lending” olarak adlandırılır. Bu konuyu ayrıca değerlendireceğiz.

Tüm Kripto Para Birimleri Stake Edilebilir mi?

Kripto paralar, yukarıda da anlattığımız gibi iki farklı algoritma üzerinden çalışırlar. Proof of Stake (PoS) algoritması ile çalışan tüm coinler, stake edilebilir coinlerdir. Binance’da stake edilebilir coinler bazen tüm PoS algoritmasında olan coinler olmayabiliyor.

Genel olarak incelediğimizde, PoS algoritması üzerinden çalışan coinler, stake edilebilir coinlerdir. Eğer Binance’da aradığınız coin yoksa alternatif coin stake edebileceğiniz siteleri değerlendirebilirsiniz.

Alternatif Kripto Stake Edebileceğiniz Siteler

Binance staking dışında Gate.io, Huobi, KuCoin, MEXC gibi kripto borsalarında da varlıklarınızı stake ederek pasif gelir elde edebilirsiniz.

Hızlı ve güvenilir şekilde kripto stake edebileceğiniz diğer alternatif borsalara ulaşmak için tıklayın.

Kripto Staking Avantajları Nelerdir?

Kripto paralar, bilindiği gibi fiyatları sürekli değişen, manipülasyona açık olabilen dijital paralardır. Böyle bir piyasada risk almadan para kazanmak için coin staking etmek en mantıklı yatırım türüdür.

Her ne kadar staking edilen coin düştüğünde kullanıcı da etkilense de fiyatlar düzelmeye başladığında yeniden kazanmaya başlar. Bu nedenle avantajı yüksektir.

Kripto Staking Dezavantajları Nelerdir?

Elbette pasif gelir elde etmek için güzel bir alternatif olarak değerlendirsek de maalesef kripto staking etmenin dezavantajları da var.

Örneğin BTC staking ettikten sonra BTC fiyatı düşmeye başlarsa, siz stake ettiğiniz BTC’lere aynı oranda sahip olursunuz ancak fiyatı düştüğü için kazancınız da düşer.

İlginizi Çekebilir: Binance Earn Nedir?

9.9

Binance En Yüksek işlem hacmine sahip borsa

Binance Global, piyasa değeri ve yatırım hacmi açısından en büyük kripto para borsadır.
%10 KOMİSYON İNDİRİMİref

UYARI: Marj.org mevcut kripto para borsalarındaki bütün kazanç imkanlarından nasıl faydalanılabileceğini adım adım araştıran ve en iyi yol haritasını geliştirerek kripto para sektöründeki bütün kazanç imkanlarını sunan bir platform olup, hiçbir kripto para borsasının resmi web sitesi değildir. Sunduğumuz tüm bilgiler, güncel kazanç modelleri olmakla birlikte kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir. Paylaşılan tüm ödüller, fırsatlar ve haberler borsaların resmi paylaşımları baz alınarak derlenmiştir. Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin ve diğer borsaların anlık gelişmelerini öğrenmek için sitemizi sık kullanılanlar sekmesine eklemeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz