FTX Güvenilir mi: Rakiplerinden Farklı Kılan 10 Özelliği

FTX, 2019 yılında Alameda Research’ün CEO’su ve kurucu ortağı Sam Bankman-Fried tarafından kurulmuş, dünyanın en güvenilir vadeli işlem borsalarının başında gelmektedir.

2009 yılında Bitcoin’in (BTC) piyasaya sürülmesinden sonra Ethereum (ETH) ve akabinde geliştirilen birçok kripto paranın kendini göstermesi ile birlikte kripto para takas borsalarının sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak her borsanın güvenilir olmadığını bilmek ve borsa seçimi yaparken dikkatli şekilde hareket etmek gerekir.

FTX İncelemesi 2022 – Artı & Eksileri

✓ Düşük para çekme ücretleri
✓ Gelişmiş ticaret seçenekleri
 Spot işlem, vadeli işlem, kaldıraçlı tokenler, volatility, tahmin, fiat
 Az sayıda kripto para seçeneği
Türkçe canlı destek
Ticaret seçenekleri

FTX Nedir?

FTX, kripto para türev borsası olarak 2019 yılında kurulmuş bir platformdur. Kullanıcı deneyimi yüksek, işlem ücretleri düşük bir borsa olmasının yanında özellikle vadeli işlem ve kaldıraçlı işlemlerde en çok tercih edilen kripto para borsasıdır. Coinmarket verilerine göre günlük işlem hacmi $2,788,182,196 işlem hacmi ile Binance’dan sonra en büyük kripto para borsasıdır. 8,4 skora sahip olan borsanın aktif kullanıcı sayısı 3 milyonun üzerindedir.

FTX Kripto Para Borsası
FTX kripto para türev borsası nedir, nasıl kullanılır ve diğer ayrıntılarına ulaşmak için yazımızı inceleyin.

FTX’i Güvenilir Kılan Özellikleri Nelerdir?

FTX kripto para türev borsası, daha çok vadeli işlem açan yatırımcıların tercih ettikleri bir borsadır. Bunun nedeni sadece bu anlamda kurulmuş olması değil, vadeli işlem açarken sunduğu özelliklerdir. Bunun haricinde FTX’i güvenilir kılan birçok özellik bulunmaktadır. İşte FTX’i güvenilir kılan bazı özellikleri

1- Regülasyona Karşı Duruşu: Kripto para borsalarında sık karşılaşılan durumların başında regülasyon geliyor. Ülkelerin yasaklamaları, borsalarda oluşan durumlara karşı regülasyona girme durumları, yatırımcıların geri durmasını etkilemektedir. FTX kripto para borsasını incelediğimizde, kurulduğu günden bu yana herhangi bir regülasyona tabi tutulmadığı görülmektedir.

2- Geçmişi: Bitcoin’in (BTC) 2009 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana 13 yıl geçti ve FTX, 2019 yılında kuruldu. Bir piyasanın ya da değerin oturabilmesi için 13 yıl çok da uzun bir süre değil ve FTX, BTC 10 yaşında iken kuruldu. Geçmişini incelediğimizde herhangi bir sorun ile karşılaşmadan bugüne kadar gelmiş olması, FTX güvenilir mi sorusuna ışık tutmaya yardımcı oluyor.

3- Alım-Satım Hızı: Vadeli işlemler, hızlı hareket etmeyi gerektiren işlemlerdir. Kullanılan borsanın hızı bu noktada önemlidir. FTX, piyasanın en hareketli olduğu dönemlerde de hızlı alım-satım özellikleri sunan yüksek likiditeye sahip bir borsadır.

4- Transfer Süresi: FTX’ten para çekme ya da para yatırma konusu da önemli bir yere sahiptir. Borsada transfer süresinin kısa olması, kullanıcılar açısından güvenirlik kazanmasını etkilemektedir.

5- Varlık Güvenliği: Kripto para türev borsası, kullanıcı varlıklarını güvende tutmak ve sigortalamak amacıyla tasarladığı FTT token ile dikkat çekiyor. Varlık güvenliğinin sağlanması için borsadaki varlıkların büyük bir kısmı soğuk cüzdanlarda saklanmaktadır. Bu da borsayı güvenilir kılan bir başka özelliği olarak kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır.

6- Vadeli İşlem Özelliği: Vadeli işlemler temelinde kurulan FTX, en büyük özelliğini de buradan yakalıyor. En fazla X101 kaldıraç kullanılabilen FTX, 0.025% ve 0.0075% işlem ücreti almaktadır. Buna ek olarak kaldıraçlı işlemlerde her kaldıraç oranı için 4 farklı fiyattan alım emri verilebiliyor.

7- Komisyon Ücretleri: İşlem ücretleri konusunda segmentindeki diğer kripto para borsaları ile aynı işlem ücretini alan borsa, ayrıca FTT token tutan kullanıcılarından daha düşük komisyon almaktadır.

8- Kullanıcı Güvenliği: FTX, kullanıcılarına çifte kimlik doğrulama, 2FA, mail ve SMS doğrulaması gibi birçok güvenlik önlemleri sunmaktadır. Hesabın ve varlıkların güvende olması için KYC doğrulamasını da şart koşan FTX, böylelikle kripto paralarla yapılan kara para aklama ve terörü finanse etme gibi suçların önüne geçmektedir.

9- Müşteri Desteği: UX deneyimine önemli oranda önem veren FTX, kullanıcıların yaşadıkları sorunları kısa sürede çözüme ulaştırmak için 7/24 canlı destek ve mail desteği sunan bir borsadır.

10- Sosyal Medya: Sosyal medya, traderler için son derece önemlidir. Borsalarda yapılan yenilikler, listelenen yeni coinlerin ilk duyurulduğu alanlar sosyal medya platformları olduğu için bu alan önemli bir yere sahiptir. FTX, hem CEO’su hem de borsa ekibi ile Twitter başta olmak üzere tüm sosyal medya platformlarını aktif şekilde kullanmaktadır.

8.4

FTX %5 komisyon indirimi

En gelişmiş kripto para türev borsası FTX'e kayıt ol, ömür boyu %5 indirim kazan!
%5 KOMİSYON İNDİRİMİref

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Kimdir?

Kripto para türev borsası olarak hizmet veren FTX, Alameda Research’ün CEO’su ve kurucu ortağı Sam Bankman-Fried tarafından 2017 yılında alt yapı çalışmaları başlatıldı. 2019 yılına gelindiğinde ise artık FTX, kripto para takas platformu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

“FTX borsası güvenilir mi?” sorusuna başlarken öncelikle kurucusunun kim olduğundan bahsetmek gerekir. Çünkü bir alanın ya da özelde borsanın güvenilir olup olmadığı biraz da CEO ve kurucusuna bağlıdır. Bu yüzden Sam Bankman-Fried’in kim olduğunu bilmek gerekir.

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde doğan Sam Bankman-Fried, 2014 yılında Massachusetts Institute of Technology (MIT)‘de fizik bölümünden mezun olmuştur. Twitter paylaşımları ve teknolojiye olan yakınlığı ile biline Sam, Alameda Research’ün ve kripto para türevleri borsası FTX’in hem kurucusu hem de CEO’sudur.

Stanford’da bir profesörün oğlu olarak dünyaya gelen Sam, kişiliği ile dikkatleri üzerine çeken biridir. Bir hayvan çiftliğinde tavuklara yapılan eziyetlere tanık olduktan sonra “vegan” olmaya karar veren Sam, bu dönemden öncesinde hayvan refahı için yaptığı bağışlarına daha fazlasını ekleyerek hayvan severliğini kanıtladı.

Sam Bankman-Fried, MIT’te öğrenci iken tanıştığı 80,000 Hours’un kurucusu William MacAskill ile tanıştıktan sonra kariyer hayatı başlamıştı. Sosyal düzeyi en üst seviyeye çıkartma hedefi ile kurulan 80,000 Hours, bu alanda ciddi anlamda başarılar kazanmıştır ve Sam’ın da bu alanda büyük bir etkisinin olduğunu söylemek gerekir.

Bir dönem sonra William MacAskill’in kurucu olduğu Centre For Effective Altruism’in yönetim kurulu üyesi olan Sam, Twitterde yaptığı paylaşımlarında çalışma alanında bilgisayarların arasında uyuduğu resmi ile adından söz ettirmişti.

Jane Street Capital‘de stajyer olarak kariyerine başlayan Sam, bu dönemde algoritmik al sat yapma konusunda bir hayli meraklı idi ve bu alanda kendini geliştirerek önemli bir mesafe kat etmeyi başardı. İşlem yapmak için en uygun zamanın ne zaman olduğunu tespit ederek algoritmalara bildirmek için istatistik modelleri kuran Sam, bu alanda yakaladığı başarısından sonra Jane Street Capital’in uluslararası ETF masasında trader olarak görev almaya başladı.

Yakaladığı büyük başarıları ile arkadaşları çevresinde de sevilmeye başlanan ve özellikle de baskı altında iken en pozitif çalışan kişi olarak tanınmaya başlayan Sam, Jane Street ile yollarını ayırarak CTO Gary Wang ile Alameda’yı kurmaya karar verdi.

8.4

FTX %5 komisyon indirimi

En gelişmiş kripto para türev borsası FTX'e kayıt ol, ömür boyu %5 indirim kazan!
%5 KOMİSYON İNDİRİMİref

FTX Türkiye’de Yasal mı?

Dünyanın birçok ülkesinde aktif olarak faaliyetlerini sürdüren borsa, Türkiye’de de yasalara uygun şekilde faaliyette olan ve çok sayıda Türk yatırımcısı bulunan bir borsadır. Herhangi bir yasaklama ile karşı karşıya kalmayan borsa, Türk kullanıcılarına sunduğu ayrıcalıkları ile öne çıkmaktadır.

FTX Kapanır mı?

Kullanıcıların borsalara karşı temkinli davranmaları elbette haklı gerekçelere dayanmaktadır. FTX kapanır mı sorusu da bu nedenle sorulmaktadır. Bu soruya cevap verirken günlük işlem hacmine bakmak gerekir. 2 milyar doların üzerinde bir işlem hacmine sahip kripto para borsasının kapanması için bir neden görünmüyor. Ancak yine de kullanıcıların sadece FTX için değil, tüm kripto para borsaları için temkinli davranarak varlıklarını tek bir borsada tutmak yerine farklı borsalara bölmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Dünyanın en iyi kripto para borsalarını karşılaştır!
Birbirinden farklı avantajlara sahip en iyi kripto para borsalarını karşılaştır ve avantajlarından yararlan.

FTX SSS

FTX'te kimlik doğrulaması güvenilir mi?

Kimlik doğrulama (KYC), global ve resmi çalışan tüm kripto para borsalarında terörü finanse etme ve kara para aklama suçlarının önüne geçmek amacıyla kullanıcılarından istenmektedir. FTX KYC doğrulama, güvenilir bir işlemdir.

FTX Türkiye'de yasal mı?

FTX, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren ve faaliyette olduğu ülkelerin kanunlarına göre hareket eden bir borsadır. Türkiye'de de yasal olarak faaliyetlerini sürdürmekte olup herhangi bir kısıtlaması bulunmamaktadır.

FTX kapanır mı?

Günlük işlem hacmi göz önünde bulundurulduğunda böyle bir borsanın kapanması söz konusu bile olamaz. Ancak her ihtimale karşı kullanıcılar varlıklarını tek bir borsada tutmak yerine farklı borsalara bölmelidir.

UYARI: Marj.org mevcut kripto para borsalarındaki bütün kazanç imkanlarından nasıl faydalanılabileceğini adım adım araştıran ve en iyi yol haritasını geliştirerek kripto para sektöründeki bütün kazanç imkanlarını sunan bir platform olup, hiçbir kripto para borsasının resmi web sitesi değildir. Sunduğumuz tüm bilgiler, güncel kazanç modelleri olmakla birlikte kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir. Paylaşılan tüm ödüller, fırsatlar ve haberler borsaların resmi paylaşımları baz alınarak derlenmiştir. Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin ve diğer borsaların anlık gelişmelerini öğrenmek için sitemizi sık kullanılanlar sekmesine eklemeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz