Gate.io Liquidity Mining (Likide Madenciliği) Nedir, Nasıl Yapılır?

Gate.io liquidity mining (likide madenciliği), AMM’yi (otomatik piyasa yapıcı) destekleyen her pazar, karşılık gelen bir likidite havuzuyla donatılan bir ticaret türüdür. Havuza fon aktaran kullanıcılar otomatik olarak likidite sağlayıcı olurlar ve bu da piyasa yapıcı olmalarını sağlıyor. Likidite madenciliği olarak adlandırılan bu işlemden kullanıcılar komisyon temettüleri elde ederler.

Alım-satım riskleri ile ilgilenmek istemeyen kripto yatırımcıları için ideal bir para kazanma yöntemi olan Gate.io liquidity mining (likide madenciliği) ile pasif gelir elde edilebilri.

Liquidity Mining Nasıl Kullanılır?

liquidity mining (likide madenciliği) ticaretine başlamak için hesabınıza giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki adımları takip ederek havuza fon aktarabilirsiniz.

liquidity mining giriş Hesabınıza giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan “Finans” sekmesinin üzerine gelin, açılır menüden “Liquidity Mining” sekmesine tıklayın.
Coin seç Açılan sayfada, likide edilmeye uygun olan kripto paralardan birini seçin. Aradığınız coini daha hızlı şekilde bulmak için üst kısımda yer alan arama motorundan coin ismini aratın.
Likidite ekle Aradığınız coini bulduktan sonra coinin karşısında yer alan “Likidite ekle” butonuna tıklayın.
Tutar belirleme Coini seçip likidite ekle dedikten sonra açılan sayfada, spot hesabınızda coin varsa coin ismini, USDT varsa USDT seçerek likide etmek istediğiniz tutarı “Alım tutarı” bölümünden girin.
Fon şifresi Açılan yeni sayfada sizden fon şifresi isteyecektir. Fon şifrenizi girdikten sonra “Gönder” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın. Fon şifrenizi hatırlamıyorsanız nasıl değiştireceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın.

Liquidity Mining Nedir?

Liquidity mining (likide madenciliği), Gate.io’un kullanıcılarına pasif gelir elde etmek için sunduğu bir finansal işlem türüdür. Elinizdeki coinlerle herhangi bir işlem yapmadan para kazanmanın yollarından biri olarak da değerlendirilebilecek liquidity mining, borsada kaldıraçlı işlem yapanlara coin madenciliği yaparak borç para vermek ile eş anlamlıdır.

Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) Nedir?: Otomatik piyasa yapıcı bot, kullanıcının likidite havuzundaki iki jetonun oranına göre takas fiyatı belirlemesidir. BU durumda tüccar sistem tarafından belirlenen fiyattan emir verir.

Likidite Pool Nedir?: Likidite pool, ticaret yaparken havuzdaki iki kripto para biriminin her iki sayısının çarpımı sabit kalır. Yatırımcı, havuza likidite sağlayarak piyasa yapıcı olabilirler ve bu sayede havuz içindeki AMM işlemlerinden paylarına göre temettü elde edebilir.

Liquidity Mining Güvenilir mi?

Gate.io, her geçen gün kullanıcılarına daha fazla ve kaliteli hizmetler sunmak için sistemini geliştirmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan ve kullanıcı güvenliği ile varlıkların güvenliği konusunda üzerine düşenin en iyisini sağlayan borsanın sunduğu liquidity mining (likide madenciliği) de borsanın güvenliği altında çalışan bir ticaret türüdür.

Kullanıcıların varlık güvenliğini teminat altına alan borsa, olası saldırılar durumunda kaybolan paraların iadesi için oluşturduğu GT tokenin bir kısmını soğuk cüzdanlarında saklamaktadır. Bu varlıklar, olası durumlar için bekletilmektedir.

Liquidity Mining Ne Kadar Kazandırır?

Madencilik yaparak kaldıraçlı işlem yapanlara borç para verilen ve verilen bu borç para karşılığında komisyon kazanılan liquidity mining, kazançlı bir yatırım modelidir. Boğa ya da ayı piyasasında olması farketmeksizin belirlenen komisyon tutarları, günlük olarak kullanıcılara aktarılır.

Liquidity mining kazancını görmek için coin seçme ekranına geldiğinizde üst kısımda yer alan bilgilendirme tablosundan kazancınızın ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Aşağıdaki görselde gösterildiği gibi kripto paralar hakkında ayrıntılı bilgileri ekrandan takip edebilirsiniz.

Liqudity kazancı

Liquidity Mining Avantajları Nelerdir?

Uzun vadeli yatırımcılar için özellikle birçok yönden avantaj sağlayan likidite madenciliği, aslında bir anlamda işlem yapmadan para kazanma yöntemidir. Gate io borsasının kullanıcılarına sunduğu bu ticaret türü ile kullanmayı uzun süreli düşünmediğiniz kripto paralarınızı likidite ederek ek kazanç elde edebilirsiniz. Peki, Liquidity Mining avantajları nelerdir?

  1. Herhangi bir alım satım işlemi yapmadan para kazanabilirsiniz.
  2. Piyasanın ayı ya da boğa sezonunda olması sizi bağlamaksızın siz para kazanmaya devam edersiniz.
  3. Özellikle piyasanın hareketli olduğu dönemde daha fazla marjin işlem açıldığı için daha fazla kazanç sağlarsınız.
  4. Spot işlem ya da vadeli işlem yaparken aldığınız risklerin hiçbirini almak zorunda değilsiniz.
  5. Kazancınız her zaman garanti altındadır.

Liquidity Mining Dezavantajları Nelerdir?

Liquidity Mining avantajlı yönleri ile daha ağır bassa da bir anlamda dezavantajlarının olduğunu da kabul etmek gerekir. Özellikle teminatlı işlemlerde kontrat süresi olduğu için piyasanın hareketliliğinden yararlanarak alım satım işlemi yapamazsınız. Bu da alım satımdan kazanacağınız paradan daha azını kazanmanıza neden olur. Bunun dışında bir dezavantajının olduğundan söz edilemez.

Gate.io SSS

Gate.io kimlik doğrulaması güvenilir mi?

Gate.io kimlik doğrulaması (KYC), terörü finanse etme ve kara para aklama suçlarının önüne geçmek için kullanıcılarından istenen bir doğrulama türü olup güvenilirdir.

Gate.io Türkiye'de yasal mı?

Gate.io Türkiye'de yasal olarak faaliyet sürdüren bir borsadır. Borsa sadece Washington, New York, Küba, Sudan, Suriye, İran, Kuzey Kore, Venezuela, Pakistan ve Kırım ülkelerinde hizmet sunmamaktadır.

UYARI: Marj.org mevcut kripto para borsalarındaki bütün kazanç imkanlarından nasıl faydalanılabileceğini adım adım araştıran ve en iyi yol haritasını geliştirerek kripto para sektöründeki bütün kazanç imkanlarını sunan bir platform olup, hiçbir kripto para borsasının resmi web sitesi değildir. Sunduğumuz tüm bilgiler, güncel kazanç modelleri olmakla birlikte kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir. Paylaşılan tüm ödüller, fırsatlar ve haberler borsaların resmi paylaşımları baz alınarak derlenmiştir. Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin ve diğer borsaların anlık gelişmelerini öğrenmek için sitemizi sık kullanılanlar sekmesine eklemeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz