Telegram’ın Desteklediği TON Coin Nedir, Nasıl Alınır?

0
641

TON, 2017 yılında dünyanın önde gelen mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov ve kardeşi Nikolai tarafından  hayata geçirildi.

Düzenlediği ICO ile 1,3 milyar dolarlık büyük bir fon toplama sürecini başarıyla geçen TON, arkasındaki güçlü ekibi ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

The Open Network (TON) Nedir?

TON projesi, bireysel kullanıcıları ve işletmeleri barındırmak için tasarlanmış, ultra hızlı bir blok zincirdir.

Kurulduktan 3 yıl sonra Telegram’dan tamamen ayrılan TON, yoluna devam ederken arkasındaki güçlü ekip ile kendinden söz ettiren kripto projeleri arasında yerini almayı başardı.

Mevcut topluluklar, geliştiriciler, yayıncılar, ödeme sağlayıcıları ve tüccarlar ekosistemini uygulayan TON’un arkasında Telegram blok zinciri yarışmasını kazanan açık kaynaklı deneyime sahip geliştiriciler tarafından yönetilmektedir.

TON’u diğer kripto projelerinden ayıran en önemli özelliği, tarihte ilk defa kitlesel Pazar para birimi olmasıdır. Bu yönüyle ciddi anlamda ses getiren projeye ait TON Coin, birçok global kripto para bordasında listelenmektedir.

The Open Network (TON) Kuruluş Amacı Nedir?

Telegram Open Network (TON) adıyla 2017 yılında oluşturduğu projede temel amacı; kitlesel tüketiciliğin ilgisini çekmektir. Çünkü TON projesinin mimarlarına göre BTC ya da Ethereum ile bu işi başarmak çok zordu.

The Open Network (TON) Avantajları

BTC saniyede maksimum 7 işlem ile ETH ise saniyede maksimum 15 işlem ile sınırlıdır ve bu da kitlesel tüketicilik için yeterli bir oran değildir.

TON Coin ise; hızlı ve ölçeklenebilirlik, sezgisel kullanıcı arayüzü ve kullanıcı tabanı ile herkes tarafından benimsenme özelliğine sahiptir.

1- Hız ve Ölçeklenebilirlik: Telegram Open Network (TON) geliştiricilerine göre kripto para ekosisteminin herkesçe benimsenebilmesi için saniyede milyonlarca işlemin gerçekleştirilebilmesine ve aktif kullanıcıların milyonlarca uygulamanın kullanılmasına izin verilmesi gerekiyor. Bu da hız ve ölçeklenebilirlik olarak değerlendiriliyor.

2- Sezgisel Kullanıcı Arayüzleri: TON geliştiricilerine göre bir kripto para biriminin herkes tarafından benimsenmesi için sezgisel kullanıcı ara yüzlerine ihtiyaç vardır.

Yani ortalama bir kullanıcının bir değeri kolayca satın alabilmesi, depolayabilmesi ve aktarabilmesi gerekir. Bunu için de tasarlanan projelerin sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip olması gerekir.

3- Kullanıcı Tabanı: Kripto para ekosisteminin büyümesi TON geliştiricilerine göre bağlı kullanıcı tabanının olması gerekir. Bunun için de önceden var olan kritik topluluk görevi gören kripto para birimlerine bağlı kullanıcı tabanının olması gerekmektedir.

The Open Network (TON) Güvenilir mi?

Kripto para dünyasına farklı bir proje ile giriş yaparak bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TON, aslında tamamen deneyimine dayanarak aldığı güven ile bu yolda istikrarlı bir şekilde yürüyeceğine inanıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2020 yılında Telegram’dan tamamen ayrılan ancak Telegram blok zinciri yarışmasını kazanan açık kaynaklı deneyime sahip geliştiriciler tarafından yönetiliyor.

Bu yöneticilerin en temel ortak özellikleri, kripto ekosisteminde geçirmiş oldukları 10 yıllık bir tecrübedir. Bu yönüyle iddia ettiği projenin başarı ile sonuçlanacağına inanıyor.

Güvenlik konusunda da ise özellikle oluşturduğu kullanıcı dostu Tonkeeper kripto cüzdanıdır.

Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan mobil cüzdan, yerleşik fiyat çizelgelerine ve çeşitli kripto para birimlerine erişim sahibi velayetsiz bir mobil cüzdandır.

Her seviyeden kullanıcının kolaylıkla kullanabildiği Tonkeeper cüzdan, kolay kullanımı ile dikkat çekiyor.

Buna ek olarak cüzdan kullanmak yerine deneyimini Telegram üzerinden yakalamak isteyen kullanıcılara da bir özellik sunan TON, @wallet ve @CryptoBot botlarını kullanarak saniyeler içinde transfer yapabiliyorlar.

Kullanıcı yorumlarını değerlendirdiğimizde de farklı bir projesi ile ortaya çıktığı için güvenilir olarak kabul edilen Telegram Open Network (TON), Twitter, Medium gibi sosyal medya platformlarında olumlu yorumlar almaktadır.

The Open Network (TON) Hedefi

Her kripto para projesinin belli bir hedefi vardır. Ancak genel olarak projeler incelendiğinde, hedeflerin belirli kitlelerle sınırlı kaldığını görebiliyoruz.

TON, bu alışagelmiş düzeni değiştirme üzere daha büyük bir hedef gözetmektedir.

TON, mevcut blockchain teknolojisinin kripto para birimlerini ana akım haline getirmek için yeterli olmadığına inanır ve bu yüzden Telegram’ın kurucu ortağı Dr. Nikolai Durov, Telegram Open Network’u tüm kitlelerin kabul etmesi için gerekli hız ve ölçeklenebilirliği sağlayacak şekilde tasarladı.

Bu yönüyle diğer kripto paralardan ayrılmayı başaran TON, büyümesindeki en büyük neden de budur.

The Open Network (TON) Özellikleri

Çoklu bir blok zincir projesi olarak tasarlanan TON, kullandığı TON altyapısının potansiyelini arttırmak için daha fazla bileşene ihtiyaç duyar.

TON piyasaya sürüldükten sonra Telegram’da da birtakım değişiklikler meydana geldi. Bu değişiklikleri şöyle sıralayabiliriz;

  1. TON Depolama: Bu özellik sayesinde YouTube, Telegram ve büyük verilerin saklanması için kullanılır.
  2. TON Proxy: Bu özellik IP adresini ve düğümlerin gizlenmesi için kullanılır.
  3. TON Hizmetleri: Bu özellik ile üçüncü ademi merkeziyetçi uygulamaları ademi merkeziyetçi taramaları (browsing) sağlar.
  4. TON DNS: TON’un Telegram üzerinde geliştirdiği bu özellik ile hesaplara, akıllı sözleşmelere, servislere ve düğümlere isimler atanmasını sağlar.
  5. TON Ödemeleri: Bu özellik ile mikro ödemeler ve bir mikro ödemeli kanal ağı için bir platform sağlar.

TON-Telegram Entegrasyonu

Ciddi bir proje ile kitlesel tüketiciliği etkisini alma projesi ile hayata geçirilen TON, bu hedefine ulaşmak için Telegram Messenger ile entegrasyonlu bir sistem kurarak, milyonlarca insanın kripto para birimine erişmeyi kolaylaştırmaktadır.

Bu özelliği henüz kullanan başka bir platformun olmaması, TON projesinin diğer projelere nazaran daha başarılı olmasını etkilemektedir.

TON’un Telegram ile entegre edilmesi aynı zamanda büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmasından dolayı büyük bir tabanı elde edebileceği de söylenebilir.

The Open Network (TON) Geleceği Var mı?

TON coin, yukarıdaki özellikleri değerlendirildiğinde geleceği son derece parlak bir kripto para olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle de benzersiz bir proje olması ve daha da önemlisi Telegram ile entegrasyonunun kurulması, projenin daha fazla tutarlı bir geleceğe ulaşmasını etkiliyor.

TON projesinin geleceği ile ilgili not düşmek gerekirse, Light cüzdan hakkında da bilgi vermek gerekecek. Çünkü projenin geleceğini en çok etkileyen faktörlerin başında bu geliyor.

Light cüzdan, Telegram kullanıcılarının varlıklarını TON blok zincirinde güvenle saklamalarına olanak tanıyor.

Light cüzdan uygulaması, proje yöneticilerinin yaptıkları bu değerlendirmeyi başarılı bir şekilde hayata geçirirse, haliyle diğer tüm mobil cüzdanlardan çok daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaracak.

Yapılan açıklamaya göre TON dünyasında ödemelerde kullanılacak coin “Grams” olarak adlandırılacak.

TON Coin’in geleceğini konuşurken haliyle Grams’ın burada ne gibi etkiler sağlayacağından söz etmek gerekir. Zira Grams, TON projesinde önemli bir yere sahiptir.

Grams, TON ekosisteminde kullanılmasının yanı sıra şu alanlarda da aktif olarak kullanılacak;

  1. İşlem süreçleri ve akıllı sözleşmeler için TON düğümlerine ödeme yapılabilecek.
  2. Validatörlerin yeni blok ve coin üretmek için yatırdıkları payları ödenebilecek.
  3. Validatörlere ödüllendirilen payları karşılığında borç para verilebilecek.

TON Coin Nereden Alınır?

Hali hazırda çok fazla büyük borsada yer almasa da Gate.io BitGlobal ve Uniswap (V2) platformlarında listelenen TON Coin, bu platformlar üzerinden alınıp-satılabiliyor.

Satışlarda olan borsalardan birine üye olduktan sonra güvenliğiniz için KYC doğrulaması aşamasını da tamamlayıp alım satım yapmaya başlayabilirsiniz.

TON Coin Ekşisözlük Yorumları

Yorum 1: “2018 de telegram kurucusu tarafından açıklanıp daha sonra baskılar ve cesitli nedenler sebebiyle faaliyeti durdurulan ton ton coinimiz, gönüllüleri ve pavel durov un manevi desteğiyle tekrar sevenlerine merhaba demistir. yakin bir zamanda coinbase ve binance platformlarına gelmesi yekindir. daha şimdiden 4.67b $ market cap a sahiptir. YT değildir fakat geleceği parlak görünmektedir. saygılar.

Yorum 2: kendi platformu olması hasebiyle, alakalı alakasız neredeyse tüm telegram kanallarında sponsorlu içerik olarak reklamları yayınlanan kripto para birimi.”

Yorum 3: “telegramın tıpkı blockchain gibi özgürlük felsefesini baz alması ve kripto para camiasındaki popülerliği göz önüne alındığında fiyattan bağımsız olarak telegrama yerleşik tüm kripto para birimlerinin bir albenisi olacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz