Julien Bouteloup yine şaşırttı, bu sefer FlyingCarpet ile!!

FlyingCarpet, Papua Yeni Gine’deki bir analog telefon aracılığıyla insanların benzersiz bir kimlik oluşturmalarına ve aynı zamanda şebeke elektriğine kişisel olarak erişmelerine olanak tanıyan, IDbox adında bir cihaz geliştirerek dünyaya seslenen Julien Bouteloup liderliğindeki İngiltere merkezli bir girişim.

Şimdi bir adım daha ileri götürdü, gelişmekte olan ekonomilerde çiftçilere yardım etmek için yapay zeka tarafından desteklenen ve blok zincirine dayalı yenilenebilir enerji ile çalışan bir drone yarattı.
Bouteloup şöyle açıklıyor, “Hindistan cevizi ekimi yapan Namaliu Jr., insansız hava aracının bir video yakalayabileceğine ve tüm plantasyonunda kaç tane hindistancevizi olduğunu göstereceğine inanamıyordu. Bana, işçilerinin bunu yapmak için çok çalışkan günler aldığını söyledi.

Drone, Namaliu Jr.’un 100 hektarlık tarlasında büyüyen hindistancevizi sayısını saydı ve bu verileri yüksek çözünürlüklü kameralar kullanarak topladı.

Namaliu Jr., “Bu şekilde hindistancevizi sayısını saymak için büyük avantajlar var. Mahsul mahsulünüzün geri dönüşünü daha iyi anlayabilir ve tahmin edebilir, ayrıca hindistancevizi çalınmasını önleyebilirsiniz.
Bu projede Blockchain kritik önem taşıyor, diyor Bouteloup, birisinin tüm bilgileri kontrol etmesini sağlamaktan ziyade, bu verilere erişimi merkezden uzaklaştırıyor.

“Blockchain ayrıca katılımcıları ağ için hizmet geliştirmeye ve sunmaya teşvik ediyor. Drone üreticisi gibi bir drone üreticisi gibi tek bir varlığa sahipseniz, hizmetlerin erişim maliyetleri üzerinde tam bir kontrole sahip olurlar. Ağımız açık ve herkesin katkıda bulunmasına veya katılmasına izin veriyor ve fiyatlar adil arz ve talep ile belirleniyor ”dedi.

Teknoloji aynı zamanda güvenlik sağlıyor, çünkü “Eğer tüm dronlarınız merkezi bir ağ protokolü içinde çalışıyorsa, birisi verileri bozabilir veya suç faaliyeti için dronları kullanabilir. Bu yapıyı merkezden uzaklaştırırsanız, bu tamamen önlenebilir.”

Yerel bir hizmet jetonu da duyurulur: köylere veya dron sahiplerine ödeme yapmak için bir yol. İnsanlar ayrıca kendi verilerini de satabilirler ve kendi deyimiyle: “Sonuç olarak, bu her şey teşvikle ilgilidir. Satış verisi yoluyla teşviklerin, hindistancevizlerinin satışından geri dönüşü geçmesi mümkündür! ”

Şimdi, şirket küresel çapta bir dizi POC (konsept kanıtı) yürütecek ve bu hizmetleri uygulamaya yardımcı olmak için farklı hükümetlerle, sivil toplum örgütleriyle ve şirket ortaklarıyla birlikte çalışacak.

Önceki İçerik4 Blockchain Girişimcisi 100.000 $ Thiel Ödülü Kazandı
Sonraki İçerikKripto Turizmi Büyüyor
Binance.com Bilgilendirme Sayfası'na "Hoşgeldiniz" Binance borsası ile ilgili yaşadığınız sorunların çözümü ile ilgili ayrıntılı bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Marj.org, Binance Kripto Para Borası ile resmi anlaşması bulunmayan, borsa bilgilerini araştırarak sunan bir platformdur. Yaşadığınız sorunların çözümü ile ilgili uzman ekibimizden destek alarak daha kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz