Yüksek Kazançlı 6 En İyi Al Sat Yaparak Para Kazanma İş Fikri

0
715

Para kazanmanın en iyi yollarından biri de al sat işleri yapmaktır. Kripto para al sat yaparak para kazanma, altın-döviz al sat işleri, inşaat, emlak, devremülk al sat işleri gibi farklı birçok kategoriyi değerlendirerek para kazanabilirsiniz.

Para kazanmanın yeni trendleri artık iyiden iyiye alım-satım işlerine döndü. Fiziki olarak bir ürünü getirmek, depolamak, müşterilere ulaşmak gibi zahmet gerektiren işler yerine daha basit ve daha yüksek kazanç sağlayabilen işler yaparak da para kazanılabiliyor. Özellikle de teknolojinin gelişmesi ile birlikte para kazanma yöntemleri de değişmeye başladı.

Önceki dönemlerde para kazanmak için fiziki ticaret yapmak daha mantıklı idi. Ancak gelişen bir teknoloji ve uygun altyapının da Türkiye’de oluşturulması ile birlikte al sat yaparak para kazanma modelleri daha fazla gelişti ve her yaştan insan, basit teknikler kullanarak para kazanabiliyor.

Bu yazımızda, daha az sermaye gerektiren ya da yüksek sermayeli ve yüksek kazançlı al-sat iş fikirleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

2023’te Al Sat Yaparak Para Kazandıran İşler

Yeni yıla girmemize az bir zaman kala yeni iş fikirleri edinmek isteyenler için en çok para kazandıran işleri araştırdık. Biraz eğitim, biraz da tecrübe ile harmanlayacağınız bu işler, kesin kazanç sağlayan işlerdir.

İşte yeni yılda en çok para kazandıran al-sat iş fikirleri…

1- Bitcoin / Altcoin

Bitcoin / Altcoin 

2009 yılından beri tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen kripto paralar, en çok para kazandıran işler arasında değerlendirilmektedir. Bitcoin al-sat yaparak para kazanma, sopn dönemlerin en popüler para kazanma yöntemleri arasında yer alır.

Altcoin alım-satımı yapılabilen borsalarda üyeliğinizi oluşturarak bu işe başlayabilirsiniz. Tabi ki bunun için bir eğitim almanız gerekir.

Bitcoin al-sat yaparak para kazanmak için öncelikle teknik analiz ve temel analiz konularında kendinizi yetiştirmeniz gerekir. İndikatör kullanımı, temel analiz yapma gibi eğitimleri aldıktan sonra Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin gibi dünyanın önde gelen borsalarından birine üye olarak alım-satım yapmaya başlayabilirsiniz.

Ne Kadar kazanırım?

Bitcoin al-sat yaparak para kazanma fikri, son dönemlerin en karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Kazanç ise günlük yapacağınız işlemlere ve bu işlemlerden kazanacağınız paraya göre değişir. Tabi ki sermayeniz de kazancınız için önemlidir. 100 dolar ile kripto para alım-satım yapmaya başladığınızda ve bunu vadeli işlem olarak yaptığınızda bir işlemden 15 dolar para kazanabilirsiniz. Günde 3 işlem yaptığınızda 45 dolar para kazanırsınız.

2- İkinci El Teknoloji Ürünleri

İkinci El Teknoloji Ürünleri

Kazançlı iş fikirleri arasında yer alan bir diğer alan ise teknoloji ürünleri alı-satarak para kazanmaktır. Ancak teknoloji ürünlerini tabi ki sıfır almanız, büyük bir risk alacağınız anlamına gelir. Örneğin sıfır Iphone almak için büyük bir sermeyeye ihtiyacınız olacak ve rakipleriniz de güçlü olacağı için zarar edebilirsiniz.

Letgo, Sahibinden.com gibi siteleri takip ederek ikinci el teknoloji ürünleri alarak yine aynı platformlar üzerinden satabilirsiniz.

Teknoloji ürünlerine son dönemlerde gelen zamlar yüzünden insanlar genellikle ikinci el ürünlere daha fazla eğilim gösteriyorlar. Bu alanı değerlendirerek de para kazanabilirsiniz.

3- Ne kadar kazanırım?

Alım-satım yapacağınız teknoloji ürününe göre aylık kazancınız değişebilir. Özellikle son dönemlerde telefon fiyatları sürekli yükseliş gösteriyor. Örneğin 5 ay önce 15.000 TL’ye aldığınız bir Iphone 12 telefonun ikinci eli şuan 20-25,000 TL civarındadır. Eğer bir süre bekleyebilirseniz kesinlikle iyi paralar kazanabilirsiniz. Ama kısa sürede de aldığınız ikinci el teknoloji ürünü üzerine karınızı koyarak satabilirsiniz.

4- Otomobil

Otomobil

Fiyatları sürekli değişen bir diğer teknoloji ürünü ise otomobillerdir. Son 2 yılda fiyatların olağan dışı bir şekilde artış yaşadığını gözlemlemeyebiliyoruz. Bu alanı değerlendirerek de yine iyi paralar kazanabilirsiniz.

Sahibinden.com gibi sitelerde ikinci el araba fiyatlarını takip edin ve gözünüze kestirdiğiniz bir otomobil modelinin fiyatını bir süre gözlemleyin. “Düşük” olduğunu düşündüğünüz bir fiyatta bulduğunuzda satıcı ile iletişime geçin ve pazarlık yapın. Örneğin son dönemlerde 200-300 bin TL arasındaki otomobiller çok fazlasıyla rağbet görüyor. Bu aralıklarda araçları alıp-satarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Ne kadar kazanırım?

Otomobil, diğer ikinci el teknoloji ürünleri kadar hızlı satabileceğiniz ürünler değil. Ayda 1-2 araç alıp satmanız aylık kazanç için iyi bir kar bırakacaktır. Tabi ki getirilen yasa yüzünden bir araç sahibinin yılda en fazla 3 araç alıp satabileceğini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

5- Giyim

Giyim

Al sat yaparak para kazandıran işler arasında yer alan giyim sektörü, Türkiye’de en çok rağbet gören alanların başında gelir. Tekstil ürünleri ya da özelde giyim ürünleri, genellikle İstanbul’da üretilerek Türkiye’nin değişik bölgelerine gönderilir. Eğer bu piyasada iyiyseniz ya da kendinize güveniyorsanız toptan giyim ürünleri alarak Anadolu’nun çeşitli illerine pazarlayabilirsiniz.

Giyim alım-satım işi için ikinci el kıyafetlere de yönelebilirsiniz. Örneğin günümüzün en popüler uygulamaları arasında yer alan Dolap uygulamasından ikinci el kıyafet alıp satabilirsiniz ya da Letgo’yu da değerlendirebilirsiniz.

Ne kadar kazanırım?

Giyim al sat işinden kazanacağınız para da yine aylık yapacağınız işe göre değişiklik gösterir. Ama düzenli olarak bu işi yapmanız ciddi anlamda para kazandırır. Örneğin toptan giyim ürünleri satmanız aylık ortalama 15-20,000 TL para kazandırabilir.

6- Etsy’den Ürün Satma

Etsy'den Ürün Satma

El marifetlerinize güveniyorsanız yurtdışına ürün satabileceğiniz Etsy sitesini değerlendirebilirsiniz. Genellikle ev tekstili ürünleri alanında faaliyet gösteren bu sitede ürün satmak için belli bir eğitimden geçmeniz gerekiyor tabi ki.

Etsy’den ürün satmak için öncelikle kendi üretiminiz olduğunu kanıtlamanız gerekiyor ve her şeyi satabilirsiniz. Ev tekstili, el işi kazaklar, hırkalar, süs eşyaları ve daha aklınıza gelebilecek her şeyi bu site üzerinden satabilirsiniz. Üstelik bunun için bir vergi levhasına da ihtiyacınız olmayacak.

Ne kadar kazanırım?

Etsy’de ürün satarak para kazanmak için çevrenizden el işi ürünleri satın alabilirsiniz. İlla kendi yaptığınız ürünler olmasına gerek yok. Dolar bazlı çalışan bir site olduğu için aylık kazancınız da yine dolar üzerinden olacaktır. Düzenli olarak bu işi yaparsanız aylık 1000 dolar kazanabilirsiniz. Türkiye şartlarında 1000 dolar 18.000 TL’ye yakın ediyor ve oldukça yüksek bir rakamdır.

Al Sat İşleri Nelerdir?

Al sat işleri, eskiden beri insanların para kazanmak için kullandıkları bir yöntemdir. Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte daha kolay bir şekilde alım satım yapılarak para kazanılabiliyor. Ancak al sat yaparak para kazanmak için öncelikle bazı şeyleri iyi bilmeniz gerekir. Bunlar;

  • Pazarlama taktiklerini bilmeniz gerekir.
  • Gireceğiniz alan hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
  • Güvenilir alanlar bulmanız gerekir.
  • İşinize göre sosyal medya hesabı gerekebilir.

Yukarıda saydığımız olanakları bir araya getirdikten sonra al sat yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz