Dijital Para Nedir?

Ahmet Hemşinli asked 2 sene ago

İnternet tabanlı olarak dijital formda bulunan ve yalnızca elektronik ortamdaki işlemler ve ödemeler için kullanılan, işlem hızı ve işlem kolaylığı gibi kendine özgü özellikleri dışında geleneksel paranın tüm özelliklerini taşıyan değişim aracıdır.

Dijital paralar elektronik ortam üzerinde bulunan online biçimde ödeme yapmaya olanak sağlayan bir para türüdür. Banka hesaplarında duran paralar da dijital paradır. Dijital paralar ile fatura ödenebilir, alışveriş yapılabilir, para transfer işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ethereum, Ripple, Litecoin gibi Kripto paralar da dijital bir para türüdür. En çok bilinen ve ilgi gösterilen kripto para birimi Bitcoin’dir. Normal dijital paralara kıyasla Bitcoin Blockchain teknolojisini kullanır ve merkeziyetsizdir. Bitcoin (BTC) ile ilgili daha fazla bilgi için Bitcoin nedir? makalemizi okuyabilirsiniz.

Dijital Paralar Güvenlimi?

Dijital para kağıt ve madeni paraya oranla çok daha güvenlidir. Dijital para kağıt yerine bilgisayar dosyaları kullanır ve kayıtları korumak için kripto şifreleri kullanır. Cüzdanlarda taşınan kağıt para kullanımının herhangi bir güvenliği yoktur ancak dijital paraların kullanımı kullanıcının belirlediği elektronik şifreler ile olur. Dijital paraların taklidini yapmak kağıt paralara oranla daha zordur, dijital paraların detayları herkesçe bilinen kağıt paralar gibi fiziki bir nesne değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

1 Answers
Marj.org Binance Destek Sorumlusu Staff answered 1 sene ago

Dijital para, geleneksel fiziksel para birimleri gibi değerlendirilebilen ancak sadece dijital ortamda var olan para birimlerini ifade eder. Dijital paraların belirli bir merkezi yönetimi yoktur ve genellikle blockchain teknolojisi kullanılarak işlem kaydı tutulur. Bu özellikleri sayesinde dijital para, geleneksel para birimlerine alternatif olarak kullanılabilir ve dünya çapında hızlı, güvenli ve düşük maliyetli ödemeler yapılmasına imkan tanır. Bazı popüler dijital para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ve Tether bulunur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz