Ripple (XRP) Nedir, Nedir, Nasıl Alınır, Geleceği Var mı?

0
235

Ripple, bir kripto para olmanın ötesinde ödeme sistemi olarak çalışan, açık kaynaklı bir protokoldür. Ripple, Ripple platformu, işlemlerin hızlı ve ucuz biçimde gerçekleşmesi amacı ile oluşturulmuştur.

XRP satın al

Ripple, kripto borsalarında ilk 10 listesinde yer alan coinlerden biridir. “XRP” olarak kısaltılan Ripple’ın arkasındaki asıl güç RippleNet’tir. RippleNet’te kullanıcılar, kendi platformlarını oluşturabiliyor, diledikleri gibi işlem yapabilirler.

RippleNet Nedir?

Bankalar, büyük finans şirketlerinin uluslararası para transferi yaparken kullandıkları RippleNet bir ağdır. Bu ağ, diğer kripto para ağlarına göre biraz daha farklı bir mantık ile çalışır ve Bitcoin de dahil olmak üzere neredeyse bütün kripto paraları destekler.

Peki, sistem nasıl çalışır?

Sistemin çalışma mantığını şu şekilde açıklayabiliriz; farklı 3 şehirde bulunan kullanıcılarının her birinin elinde bir miktar coin, döviz ve altın olduğunu düşünelim. Her birinin diğerinin elindeki değere ihtiyacı olduğu halde reel hayatta bunların birbirini bulması imkansızdır. RippleNet, bu üç kullanıcıyı buluşturur ve bunu yaparken hem hızlı hem de en ucuz maliyetle sunar.

Bankaların ya da büyük finans şirketlerinin para transferi yaparken RippleNet ağını kullanmak istemelerinin nedeni de tam olarak budur. Kolay ve ucuz yoldan para transferi yapmak…

XRP Nedir?

Kripto borsalarında Ripple adı pek duyulmaz, bunun yerine “XRP” adı daha fazla öne çıkar. XRP, RippleNet ağının ayakta kalması için oluşturulan kripto para birimidir.

XRP’nin temel amacı, kripto para birimleri ile geleneksel para birimlerinin (fiat) aracılığını yapmaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi maliyet olarak diğer kripto paralardan daha ucuzdur.

Örneğin USDT transferi yapmak istediğiniz en düşük maliyeti bulmak için TRC20 ağını kullanmanız gerekir. Bu da 1 dolar gibi bir kesinti yapar. XRP’de ise komisyon oranı 0,00001 ABD dolarıdır. Transfer edilecek para büyüdükçe rakamların önemi daha iyi anlaşılır.

Ripple, her işlemden sonra aldığı 0,00001 ABD doları yok eder, yani artık o rakama ulaşamaz. Bu da her işlemle dünyanı 0,00001 dolar daha fakir olmasını etkiler.

Sistemin bu şekilde işlemesinin nedeni tabi ki dünyayı dolar fakiri yapmak değil. Amaç, spam işlemlerin önüne geçmektir.

XRP satın al

Ripple’ı (XRP) Kim Kurdu?

Ripple (XRP), ilk kripto paralardan biridir. Kuruluş yılı 2004 yılına kadar uzanıyor. Bu tarih, Bitcoin’den öncesini göstermektedir. Ancak XRP olarak piyasaya sürülmesi 2013 yılına dayanıyor.

XRP, EDonkey ağını geliştiren Jed McCaleb’in, dünyanın önde gelen yatırımcılarına Ripple Labs’a destek vermesinden sonra piyasaya sürülmüştür.

Ripple’ın (XRP) arkasında duran önemli iki isim vardır. Bunlardan biri kripto para ekosisteminin en zengin kişisi olarak kabul edilen Chris Larsen’dir. Larsen, finansal hizmet sektöründe birçok projenin kurucu ortağıdır.

XRP’nin arkasındaki bir diğer isim ise Jed McCaleb’dir. McCaleb, dünya çapında bilinen çok ünlü bir yazılımcıdır. Kripto ekosisteminde imza attığı birçok projesi bulunan McCaleb, Ripple, Stellar, eDonkey, Overnet gibi önemli görevlerde başarı göstermesine ek olarak Mt. Gox’un da kuruları arasında yer alan bir isimdir.

Ripple Labs Yatırımcıları Kimlerdir?

Tarih

Yatırım türü

Yatırımcı

Miktar

(milyon dolar)

Nisan 2013

Melek

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

Mayıs 2013

Melek

Google VenturesIDG Capital Partners

3.0

Kasım 2013

Tohum

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

3.5

Mayıs 2015

A serisi

IDG Capital PartnersSeagate TechnologyAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Vast Ventures, Venture 51

28

Ekim 2015

A serisi

Santander InnoVentures

4

Eylül 2016

B serisi

Standard CharteredAccentureSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME GroupSeagate Technology

55

Ripple Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Kripto paraların her birinin kendine özel bir kuruluş amacı olduğu gibi Ripple’ın da önemli bazı kullanım amaçları bulunmaktadır. Bunları aşağıdaki gibi sıralamamız mümkündür.

1- Düşük Komisyon Ücreti

Ripple (XRP), USDT TRC20 ağı dahil diğer tüm kripto para komisyon ücretlerinden çok daha düşük komisyon kesintileri yapar. XRP’de transfer başına kesilen komisyon 0,00001 ABD dolarıdır.

2- Hızlı İşlemler

Birçok banka ve finansal şirketin uluslararası para transferinde kullandıkları Ripple (XPR), mevcut tüm kripto paralardan çok daha yüksek hızla işlemlerin yapılmasını sağlar. Ripple’de bir transfer işlemi 4 saniye sürer.

3- Ödeme Ekosistemi

Uluslararası para transferlerinde hızlı ve ucuz olması, ödeme ekosisteminde önemli bir isim olmasını etkiler. Buna ek olarak RippleNet kullanıcıları, kendi paralarını üretmek için de ekosistemi kullanabilirler.

XRP satın al

Ripple’ın Geleceği Var mı?

2013 yılından bu yana seviyesini ortalama bir değer üzerinde tutmayı başaran XRP, yatırımcıların önemli bir kesimini üzerine almayı başarmış bir isimdir. Öyle ki Bitcoin dominance 2014 yılına kadar piyasanın %90’ını elinde tutarken bu dönemde Ripple’ın arz-talep dengesi, dominanceı bozarak %13’lük kesimi eline aldı.

Yukarıdaki verileri incelediğimizde, XRP’nin gelecekte fiyatının yüksek olup olmaması bir yana, gelecekte de kullanılacak bir kripto olarak kendini göstermeye devam edecek.

Ripple (XRP) Nereden, Nasıl Alınır?

Ripple (XRP), birçok kripto borsasında listelenen bir coindir. Binance, Huobi, Phemex, Gate.io, BTCTurk, Paribu, Bitexen, Icrypex gibi tüm borsalarda listelenmiş bir coindir.

Binance’dan XRP Nasıl Alınır?

9.9

Binance En Yüksek işlem hacmine sahip borsa

Binance Global, piyasa değeri ve yatırım hacmi açısından en büyük kripto para borsadır.
%10 KOMİSYON İNDİRİMİref

Binance’dan XRP satın almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Binance hesabınızı oluşturun. Oluşturmak için tıklayın
  2. KYC doğrulaması (kimlik doğrulama) yapın.
  3. Hesabınıza para transfer edin.
  4. Spot işlem ya da vadeli işlemlerden XRP satın alın.

XRP Güncel Fiyatı / Grafiği

Alım-satım yapmadan önce kullanıcıların güncel XRP fiyatları hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Bunun yanında bir de güncel grafiğinin de incelenmesi gerekir.

Güncel XRP grafiğini incelemek ve anlık fiyatını değerlendirmek için tradingwiev.com web sitesini ziyaret edebilir ya da anlık fiyat için Coinmarketcap.com web sitesini ziyaret ederek değerlendirebilirsiniz.

XRP fiyatı üzerinden hareket ederek gerek alım satımlarda gerekse de transfer işlemlerinde işinizi daha da kolaylaştırabilir, böylelikle daha sağlıklı işlem yapabilirsiniz.

SSS

XRP nin projesi nedir?

XRP projesi, bankalar ve büyük finansal şirketlerin para transferini Blockchain ağı üzerinden en düşük maliyetle ve en kısa sürede gerçekleştirmektir.

XRP nasıl bir Coin?

XRP, diğer coinlerin aksine merkezi sistem ile yönetilen, 2012 yılında ortaya çıkmış bir coindir. Kripto para, piyasaya sürüldüğünden beri ilk 10 kripto para arasında yer alır.

XRP hangi ülkenin parası?

Ripple Platformu'na bağlı olan XRP, ABD merkezli ABD merkezli Ripple Labs tarafından 2012 yılında geliştirilmiş sistemde Dolar ve Türk Lirası gibi fiyat para birimlerinin yanı sıra, Bitcoin ve Litecoin gibi kripto para türünden ödemelerle diğer emtiaları ve değer birimlerini destekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz