Verileri Blockchain’e Aktaran Chainlink Nedir, Nereden Alınır?

0
210

Chalink, 2017 yılında Ethereum blockchain’i ERC-20 tabanlı olarak oluşturuldu. LINK kısaltması ile bilinen proje, web API’leri ve geleneksel banka hesap ödemeleri gibi zincir dışında kalan kaynaklara erişimi sağlamak amacı ile akıllı sözleşmeler ile blockchain arasındaki bağlantıyı sağlamayı amaçlayan bir temele dayanmaktadır.

7.1
%20 KOMİSYON İNDİRİMİref

DeFi dünyası, kripto paraların ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra bankacılık işlemlerinin daha şefffaf güvenilir şekilde yapılması amacı ile oluşturulan blok zincirlerdir. Akıllı sözleşmeler, Bitcoin ve diğer merkeziyetsiz ağların temel amacını gerçekleştirmeye yardımcı oluyor. Her ne kadar yeni bir teknoloji olsa da insanlar merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasına hızlı bir şekilde giriş yapmaya devam ediyor.

Merkeziyetsiz finans (DeFi), banka ve hükümetler gibi aracılara ihtiyaç duymadan insanların güvenilir bir şekilde eşlerarası (P2P) işlemler yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Bitcoin’in temelde de bu amaç ile ortaya çıkması, LINK ve benzeri projelerin hamlelerini daha da güçlendiriyor. Bitcoin’den farklı olarak LINK ve benzeri projeler, insanların bankalar ile olan çalışmalarını da kapsadığı için daha fazla rağbet gördükleri söylenebilir. Peki, Chalink (LINK) tam olarak nedir, ne işe yarıyor?

Chalink (LINK) Nedir?

LINK, temelde çeşitlik blok zincirlerinde çalışarak akıllı sözleşmelerde ihtiyaç duyulan verilerin akışını sağlayan bir platformdur. Merkeziyersiz bir oracle ağı gerçekleştiren LINK, dış kaynaklardan toplanan veri ve girdilerden faydalanarak akıllı sözleşmeleri daha güçlü bir hale getirmeyi hedeflemektedir. Veriler, kullanılacak alan ile ilgili olabilecek her türlü veriyi içerebiliyor. Chalink ise burada sadece veri akışının sağlanmasına yardımcı oluyor. Yani verinin büyüklüğü, önemi ya da değeri gibi hiçbir konu ile ilgilenmez.

Chalink (LINK) Nasıl Çalışır?

Chalink’in kendine ait yerel bir blok zinciri bulunmaz. Birden fazla blok zincir ile entegreli bir şekilde çalışan LINK, veri sağlayıcıların bilgileri ve verileri satın alır. Chalink’in aslında temeldeki amacı, verileri doğru şekilde aktarmaktır. Genel olarak proje incelendiğinde en önemli yönünün de bu olduğu görülmektedir.

Chainlink’in oracle ağı, Ethereum gibi blok zincirlerinin yanı sıra dApp’lerin verilere erişmesine de olanak tanıyan bir sistemdir. dApp’ler ve veriler arasında köprü görevi gören Chalink, tüm bu özellikleri ile gerçek dünya ile blockchain arasında bir köprü görevi görür.

Chalink’in çalışma işleyişi aşağıdaki gibidir;

  • Ağ içerisinde yer alan Oracle’lar binlerce veri kaynağından verileri toplar
  • Verilerin doğruluğu sorgulanır
  • Veriler doğrulanır
  • Veriler Chainlink’e aktarılır

LINK Coin Kimin?

2014 yılında SmartContract’ı başlatmaları, LINK’e giden yolu iyice açtı. Proje ekibi yaptığı araştırma ve incelemeler sonucunda böyle bir sisteme ihtiyaç duyulduğuna kanaat getirdi. 2014 yılında piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra ciddi anlamda rağbet gören kripto paralar arasına girmeyi başaran Chalink, yakaladığı ivme ile en iyi coinler arasına girdi. Sergey Nazarov ve Steve Ellis tarafından kurulan SmartContract aynı zamanda LINK olarak da değerlendirilebilir.

LINK Coin Geleceği Var mı?

Temel olarak incelendiğinde her ne kadar DeFi’nin insanlar arasında tam olarak istenilen yere gelmese de yine de mevcut haliyle son derece iyi bir yere sahiptir. LINK Coin’in de DeFi projesi olması kendi başına geleceğinin parlak olmasını etkilemektedir.

Chalink’in geleceğinin parlak olmasının bir diğer nedeni ise topluluk tarafından yönetilmesi yani açık kaynak kodlu olmasıdır. Aynı anda  Chainlink, 350 milyon Link (toplam arzının %35’i) için toplam 32 milyon $’lık bir başlangıç ​​madeni para teklifi düzenledi. Kalan 650 milyon Link, Link’in kurucu ekibine (%30) ve token ödül sistemine (%35) tahsis edildi. Bu ayrıntıyı da dikkatli bir şekilde incelediğimizde, projenin gelecek yıllarda ciddi bir ivme kazanacağını söyleyebiliriz.

ICO’daki Chainlink fiyatı 0.11 dolardı ve toplam 350 milyon LINK token’ı satılması da ayrıca projenin kayda değer olduğunu ve geleceğinin son derece parlak olduğunu göstermektedir.

Chalink (LINK) Nereden Alınır?

Birçok global kripto borsasında işlemde olan LINK Coin; Binance, Huobi, Gate.io başta olmak üzere en büyük kripto borsaların tamamında listelenen bir kripto paradır.

Kripto paranın listelendiği borsalardan birine üye olup KYC doğrulaması yapıldıktan sonra alım-satım yapılabilir. En güvenilir kripto borsaları yazımızı inceleyerek, link alım-satımı için karar verebilirsiniz.

 
Binance
9.9
Huobi
7.2
Gate.io
7.1

Chalink (LINK) Yorumları

Kripto para yatırımı yapılmadan önce mutlaka ilgili coin hakkında yapılan yorumları incelemek gerekir. Bir anlamda temel analiz olarak da kabul edilen coin yorumları, fiyatı doğrudan etkilemese de kısmi olarak hareket ettirir. Chalink yorumları da bu anlamda önemlidir. Özellikle Twitter, Medium gibi platformlarda kullanıcıların yaptıkları LINK yorumları, alım-satım için güzel bir strateji oluşturmaya yardımcı olur.

Chaklink (LINK) Güncel Fiyatı/Grafiği

Chalink güncel fiyatı ve grafik analizi yatırım yapmadan önce incelemeniz gereken bir alandır. LINK güncel fiyatı ve grafiğini inceleyebileceğiniz en doğru adres, Coinmarketcap.com olacaktır. Buradan hem güncel fiyatını inceleyebilir hem de grafik analizi yapabilirsiniz.

UYARI: Marj.org mevcut kripto para borsalarındaki bütün kazanç imkanlarından nasıl faydalanılabileceğini adım adım araştıran ve en iyi yol haritasını geliştirerek kripto para sektöründeki bütün kazanç imkanlarını sunan bir platform olup, hiçbir kripto para borsasının resmi web sitesi değildir. Sunduğumuz tüm bilgiler, güncel kazanç modelleri olmakla birlikte kesinlikle yatırım tavsiyesi içermemektedir. Paylaşılan tüm ödüller, fırsatlar ve haberler borsaların resmi paylaşımları baz alınarak derlenmiştir. Binance, Huobi, Gate.io, KuCoin ve diğer borsaların anlık gelişmelerini öğrenmek için sitemizi sık kullanılanlar sekmesine eklemeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz