Coinbase Güvenilir mi, Yasal mı, Hangi Ülkenin? (Ayrıntılı Coinbase Rehberi)

Coinbase, 2012 yılında ABD merkezli olarak San Francisco’da kurulan ilk kripto borsalarından biridir. Herkesin her yerde kolayca ve güvenilir bir şekilde Bitcoin gönderip alması temelleri üzerine inşa edilen Coinbase, işlem hacmi bakımından Binance’dan sonra en büyük kripto para takas platformudur.

En güvenilir Bitcoin siteleri arasında yer alan Coinbase, 100’ün üzerinde ülkede aktif olarak faaliyette olan borsa, yaklaşık 73 milyon doğrulanmış kullanıcı, 10.000 kurum ve 185.000 ekosistem iş ortağa sahip bir borsadır.

Coinbase Nedir?

“Kripto paralarla en çok özdeşleşen Bitcoin sitesi” olarak nam salan Coinbase, büyük işletmelerin (kurumsal yatırımcıların) ve halka açık olduğu için küçük ve büyük sermayeye sahip olup kripto para ticareti yapmak isteyenlerin kullandıkları halka açık bir Bitcoin sitesidir.

Diğer büyük kripto para borsalarından farklı olarak daha az kripto para çeşidine yer veren Coinbase’de 402 adet kripto para bulunmaktadır. Bu durum, kripto para borsasının kaliteli ve coin seçiminde itidalli davrandığını göstermektedir.

Coinbase, kripto paraların ilki Bitcoin’in (BTC), 2009 yılında piyasaya sürülmesinden 3 yıl sonra ortaya çıkmış bir kripto para borsasıdır. Aslında Coinbase için sadece “kripto para borsası” demek yerinde bir yakıştırma değil. Çünkü milyarlarca dolar varlığın yönetildiği ve depolandığı bir yerdir aynı zamanda. Yani diğer borsalardan çok daha farklı bir yönünün olduğunu söylemek gerekir.

Kurulduğu günden beri çok büyük destekler almaya devam ederek sektörün öncü ismi olmayı başaran Coinbase, geçtiğimiz Nisan ayında (14 Nisan 2021) NASDAQ’da işlem görmeye başladı. Yani kurucu üyelerinden ek olarak halka açık bir hale getirildi. Bu da kripto para borsaları arasında bir ilkin yaşanmasını sağlaması demektir.

8.3

Coinbase 10$ kayıt bonusu

Dünyanın en güvenilir kripto para borsası Coinbase kayıt olarak işlem yapabilirsiniz.
10$ KAYIT BONUSUref

Coinbase Türkiye

103 milyon+ müşteriye hitap eden Coinbase, Türkiye’deki kullanıcılarına da birçok ayrıcalık sunmaya başladı. Türkiye’ye giriş yapmasından sonra faaliyette olduğu diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de en güvenilir kripto borsaları arasına girmeyi başardı.

Kripto paranızı kolay ve güvenilir bir şekilde yönetebileceğiniz Coinbase Türkiye ile kripto yatırımının en güvenilir halini yakalayabilirsiniz.

Türkiye’de kripto borsalarının her geçen gün artması, kullanıcılarda zaman zaman kafa karışıklığına neden olmaktadır. Ancak Coinbase gibi ABD merkezli, ilk kripto borsalarının Türkiye piyasasında yer alması, kullanıcı güvenliği adına son derece etkili bir hamledir.

Coinbase Güvenilir mi?

Kripto para borsalarının ilkleri arasında yer alan Coinbase, güvenlik konusunda kullanıcılarını en iyi şekilde temin eden bir varlık şirketidir. Müşteri kaynaklarının yüzde 98’ini çevrimdışı depolarda koruyan şirket, kullanıcı varlıklarını dünyanın farklı noktalarında yer alan fiziksel ve güvenilir kasalarda saklamaktadır. Bu da borsanın güvenirliği konusunda endişe edilmemesi gerektiğini çağrıştırıyor.

“Coinbase güvenilir mi?” sorusuna bir de verilen nasıl korunduğuna bakarak değerlendirmek gerek. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre önemli verilerin büyük bir bölümü internet ile bağlantısı kesilerek yedeklenmektedir.

Bu yedeklenen bilgiler de bölünerek AES-256 ile şifrelenmektedir. Bu verilerin daha sonra kağıt halinde verileri alındıktan sonra FIPS-140 USB sürücülere kopyalanarak dünyanın farklı yerlerinde fiziki kasalarda koruma altına alınmaktadır.

Coinbase Kullanıcı Güvenliği

İşlem hacmi bakımından en büyük ikinci kripto para borsası olan Coinbase, kullanıcı hesap güvenliği konusunda da farklı yöntemler geliştirerek kullanıcılarının güvenliğini korumaktadır. Mail adresi ile giriş yapıldıktan sonra iki faktörlü doğrulama devreye giriyor. Cep telefonuna gönderilen SMS ile sisteme giriş yapılıyor.

Kullanıcıların giriş yaptıkları bilgisayarlardan SMS doğrulaması maksimum 1 aylığına kapatılabiliyor. Yani 1 ay sonrasında aynı IP adresi üzerinden giriş yapılsa bile yeni bir SMS doğrulaması ile giriş yapılması gerekmektedir.

Kullanıcı güvenliğini sağlamak için farklı bir IP üzerinden siteye giriş yapılmaya çalışıldığında e-mail doğrulaması isteniyor. Doğrulama yapılmadan kesinlikle girişin yapılması söz konusu bile olmuyor. Coinbase güvenilir mi sorusuna bu şekilde yanıt vermek sistemin güvenirliğini anlatmak için yeterli olacaktır.

Coinbase güvenilir mi sorusuna bir de kullanıcı açısından bakmak gerekir. Çünkü sadece Coinbase değil, diğer tüm kripto para borsalarında kullanıcı güvenliğinin büyük bir bölümü kullanıcının kendisine aittir.

2FA doğrulaması, SMS ve mail doğrulaması gibi ek güvenlik önlemleri alınmadığında olası bir durumda suçlu tamamen kullanıcının kendisi olur. Coinbase, sağladığı güvenlik önlemleri ile bu durumu biraz daha güvenilir bir noktaya getiriyor.

Coinbase Para Çekme Önlemleri

Güvenlik konusunda diğer tüm borsalardan daha farklı güvenlik önlemleri alan Coinbase, para çekme önlemlerinde geliştirdiği yöntem ile kullanıcı varlıklarını koruma altına alıyor. Örneğin hesabınızın çalındığını varsayalım, çalan kişi paranızı çekmek istediğinde Coinbase, kayıtlı cep telefonunuza “Metin Onayı” gönderir. Yani hesabınızı ele geçiren kişinin varlıklarınızı çekebilmesi için aynı zamanda cep telefonunuzu da ele geçirmiş olması gerekir.

“Metin Onayı” kullanıcının tercihine göre mail adresine de gönderilmektedir. Ancak hesabınızı siber saldırı yöntemleriyle ele geçirmiş birinin mail adresinizi de hackleyerek hesabınızı ele geçirmiş olması gerekir ki bu da çok düşük bir ihtimaldir. “Coinbase güvenilir mi?” sorusuna bu şekilde yanıt verildiğinde daha keskin bir ifade ile “evet, güvenilirdir” demek yerine olur.

Coinbase para çekme önlemleri arasında manuel onay verenler için de farklı bir uygulama geliştirilmiş. Yine dediğimiz gibi hesabınızın ele geçirildiğini varsayalım ve çekim işlemini manuel olarak gerçekleştirecek. Manuel para çekimlerinde 48 saat sonra çekim işlemi onaylanır. Yani bu süre içinde durumu fark etmeniz halinde hacker herhangi bir çekim işlemi yapamadan iptal edebilirsiniz.

8.3

Coinbase 10$ kayıt bonusu

Dünyanın en güvenilir kripto para borsası Coinbase kayıt olarak işlem yapabilirsiniz.
10$ KAYIT BONUSUref

Coinbase Yasal mı?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de kurulan Coinbase, ABD’nin SPK’sı konumunda olan SEC’in aldığı kararlara uygun bir şekilde faaliyet sürdüren bir şirkettir. Yani tamamen yasal zemin üzerine kurulmuş ve SEC’in izin vermediği hiçbir şeyi onaylamayan bir borsadır.

100 üzerinde ülkede aktif olarak faaliyette olan borsa, yaklaşık 73 milyon doğrulanmış kullanıcı, 10.000 kurum ve 185.000 ekosistem iş ortağa sahip olan Coinbase, faaliyette olduğu ülkelerin kurallarına uygun şekilde hareket eden bir borsadır.

Coinbase Kimin ve Hangi Ülkenin?

ABD merkezli olarak 2012 yılında kurulan Coinbase, Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından kuruldu. Günümüzde de CEO ve Eş kurucu olarak görevini Brian Armstong üstlenmektedir.

Coinbase, daha sonraları geliştirilerek halka açık bir hale getirildi. Her ne kadar kurucu iki ismi olsa da bugün için sahiplerinin sadece Brian Armstrong ve Fred Ehrsam olduğunu söylemek doğru değil.

Coinbase Hesap Açma

Coinbase kayıt işlemi, diğer borsalara göre biraz daha karmaşık olsa da zor bir işlem değildir. Aşağıdaki adımları takip ederek hesabınızı oluşturabilirsiniz.

  1. Hesabınızı açmak için linke tıklayın: https://coinbase.com/join/xomskr
  2. Açılan sayfadan forumu doldurun
  3. Forumu doldurduktan sonra sözleşmeyi kabul edin
  4. E-posta adresinizi doğrulayın.
  5. SMS doğrulama yapın
  6. Banka kartınızı tanımlayın.

Coinbase üyeliği oluşturma hakkında resimli anlatımımıza ulaşmak için tıklayın.

Coinbase Kimlik Doğrulama Sorunu

Coinbase şikayetleri arasında en sık yapılan şikayetlerin başında “Coinbase kimlik doğrulama sorunu” yer almaktadır. Bunun nedenleri farklıdır.

Coinbase kimlik doğrulama işleminde kişisel bazı bilgilerle birlikte kimliğin ön ve arka yüzü istenmektedir. Sisteme yüklediğiniz kimliğiniz bulanık ya da kalitesi düşük ise sistem bunu onaylamaz.

Coinbase kimlik doğrulama sorunu yaşanmasının bir diğer nedeni de kimlik bilgileri ile verilen bilgilerin uyuşmamasından kaynaklanır. Buna da dikkat etmeniz durumunda herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmazsınız.

Coinbase Para Yatırma

Farklı özellikleri ve ayrıcalıkları ile dikkatleri üzerine çeken Coinbase’in en büyük ayrıcalıklarından biri de 10 dolar para ile işlem açılabilmesidir. Ancak tabi ki 10$ ile işlem açabilmek için biraz daha paranızın olması gerekiyor.

Coinbase para yatırma işlemleri, daha önceleri sadece diğer borsalardaki varlıkların transfer edilmesi ile yapılabiliyordu. Tabi bu durum Türkiye’deki yatırımcılar için böyleydi. Kripto para ekosisteminin gelişmesi ve her geçen gün ilginin artması ile birlikte Coinbase bu alanda da bir değişiklik yaparak Türkiye’deki yatırımcıların kredi kartı ile Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almasına olanak sağladı.

Coinbase Pare Çekme

Coinbase para çekme işlemi için aşağıdaki adımları takip ederek rahatlıkla para çekme işlemini tamamlayabilirsiniz.

  1. Hesabınıza giriş yapın
  2. “Varlıklar” sekmesine tıklayın.
  3. Açılan sayfada “Gönder” ve “Al” seçenekleri arasından “AL” seçeneğine tıklayın
  4. Varlıklarınızı USDT’ye çevirin.
  5. Sisteme tanımladığınız banka hesabınıza para transferi yapın.
8.3

Coinbase 10$ kayıt bonusu

Dünyanın en güvenilir kripto para borsası Coinbase kayıt olarak işlem yapabilirsiniz.
10$ KAYIT BONUSUref

Coinbase Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Coinbase’e güvenebilir miyim?

Dünyanın en güvenilir kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, San Francisco merkezli bir borsadır. Birçok güvenlik önlemleri ile kullanıcı varlıklarını ve verilerini koruma altına alan borsa dünyanın en güvenilir yatırımcıları tarafından desteklenmektedir.

Bitcoin Coinbase’de güvenli mi?

Coinbase, kripto para sektörünün en güvenilir Bitcoin sitesidir. Sistemdeki Bitcoin’lerin (BTC) yüzde 97’si şifrelenerek dünyanın farklı yerlerinde kağıt verilerden sonra flash belleklere saklanarak fiziki kasalarda muhafaza edilmektedir.

Coinbase paralara el koyabilir mi?

ABD’de SEC kararlarına uygun şekilde hareket eden Coinbase, sadece resmi yollarla devlet tarafından istenmesi halinde kullanıcının parasına el koyar. Bunun dışında hiçbir şekilde kullanıcının varlıklarına müdahale etmez.

Coinbase yeni başlayanlar için uygun mu?

UX deneyiminin üst düzeyde olduğu Coinbase, yeni kullanıcılar için de kullanımı uygun bir borsadır.

Coinbase’den banka hesabıma para çekebilir miyim?

Türkiye’de herhangi bir banka ile anlaşması olmadığı için hali hazırda Coinbase’den direkt banka hesabınıza para çekemezsiniz. Bunun için BinanceTR’ye varlıklarınızı transfer ederek banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz